“Shampoo Bars, beter voor het milieu, goed voor je haar!”

Samen zorgen we voor minder plastic!

Voor ieder haartype is er een geschikte Shampoo Bar. Eén Shampoo Bar vervangt 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Samen kunnen we zorgen voor minder onnodig plastic gebruik. 

Plastic afval
Per persoon gebruiken we zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar. 50% van het plastic gebruiken we maar één keer voor we het weggooien. Ongevraagd nemen we een hoop plastic verpakkingen mee naar huis en die komen uiteindelijk voor een groot deel in de oceaan terecht. Dit richt veel schade aan vogels, zeedieren en vissen (circa zevenhonderd soorten dieren eten plastic). De voorspelling is dat de oceanen halverwege deze eeuw uit meer plastic dan vis zal bestaan.

Wist je ook dat:

  • Jaarlijks ongeveer 311 miljoen ton nieuw plastic wordt aangemaakt?
  • de productie van plastic jaarlijks met 8% stijgt?
  • 91 procent van al het plastic niet wordt gerecycled?
  • het bijna 400 jaar duurt om plastic af te breken?


De verpakking
De verpakking waarin de Shampoo Bars worden verpakt is volledig biologisch afbreekbaar en 100% plasticvrij. De doosjes waarin de Shampoo Bars verpakt zijn, zijn recyclebaar. Het papier van naaldhout heeft een zuivere samenstelling, dit maakt het geschikt om na gebruik te recyclen.

ZERO WASTE

De verpakking van onze Shampoo Bars is 100% biologisch afbreekbaar en volledig plasticvrij.

Samen zorgen we voor minder onnodig plastic gebruik!


SHAMPOO BARS

Eén Shampoo Bar staat gelijk aan 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. 


GEBRUIK

Zorg dat je handen nat zijn en wrijf de shampoo bar tussen je natte handen. Ga vervolgens met je handen door je haren. Je kan ook rechtstreeks met de shampoo bar over je natte haar wrijven. Verdeel de shampoo door je haar en spoel het daarna uit. 


Duurzaam is ook dichtbij

De Shampoo Bars worden door ShampooBars ontwikkeld en geproduceerd in Deventer, Nederland. 

De Bars worden met zorg samengesteld met natuurlijke ingrediënten en duurzaam geproduceerd.