Hoe weet ik welk huidtype ik heb?

Benieuwd naar jouw huidtype en hoe deze het beste te verzorgen is? Hieronder vind je een overzicht van veel voorkomende huidtypen.

Indien je hierover nog vragen hebt neem dan gerust contact op.


Normale huid

Created with Sketch.

Een normale huid voelt zacht en soepel aan en heeft een gelijkmatige, matte glans. Ondanks dat de huid geen problemen heeft is een juiste huidverzorging van belang om je gezicht in balans te houden en huidveroudering en rimpels tegen te gaan.

Hoe herken je een normale huid?

• De huid voelt zacht en soepel aan en heeft een gelijkmatige, matte glans.
• De poriën van de huid zijn weliswaar zichtbaar, maar niet verwijd.
• Bij een normale huid is er sprake van een goede doorbloeding en de vet- en vochtverhouding zijn met elkaar in evenwicht.


Hoe reinig je een 'normale' huid?


Hoe verzorg je een 'normale' huid?

Afhankelijk van je wensen kun je een crème kiezen uit de Red Line voor effectieve huidverbetering. Tevens vullen de producten elkaar mooi aan dus een combinatie van 2 crèmes kan perfect zijn om al jouw wensen aan te pakken. De 24h Skin Balancing en Remodelling Cream kunnen hier ook een mooie toevoeging op zijn, maar zijn ook afzonderlijk goede crèmes voor de normale huid.


Touch Family
Afhankelijk van je wensen kan je elk product uit de Touch Family toevoegen aan je dagelijkse verzorgingsritueel.

Gevoelige huid

Created with Sketch.

Veel mensen denken dat een gevoelige huid een huidtype is. Dit is echter niet het geval. De gevoelige huid is namelijk een huidconditie waar iedereen, ongeacht huidtype, last van kan hebben.

Hoe ontstaat een gevoelige huid?

Een gevoelige huid ontstaat wanneer je huidflora (microbioom) uit balans is. Er leven miljoenen micro-organismen op je huid, die ondersteunen bij het afweren van vijandige bacteriën. Het microbioom is dus een belangrijke onderdeel van je huidbarrière. Wanneer je huidflora uit balans is, is de natuurlijke bescherming van je huid verzwakt. Als gevolg hiervan kan je microbioom minder goed zijn werk doen waardoor een gevoelige huid kan ontstaan die verschillende vervelende huidirritaties kan veroorzaken.


Hoe herken je een gevoelige huid?

Wanneer je een gevoelige huid hebt, kan je over het algemeen last hebben van roodheid, een droge huid en een trekkerig gevoel. Ook kan de huid jeuken en geïrriteerd zijn. Een gevoelige huid reageert hyperactief op diverse factoren, zoals:

 • Weersomstandigheden
 • Ingrediënten in cosmetica (parfum, alcohol en kleurstoffen)
 • Voedingsmiddelen
 • Stress
 • Hormonale veranderingen


Hoe reinig je een gevoelige huid?
Een goede reiniging is erg belangrijk. Een schone huid is immers beter in staat om belangrijke ingrediënten uit je huidverzorging goed op te nemen. Reinig daarom je huid zowel ’s ochtends als ’s avonds, voordat je je verzorgingsproducten aanbrengt.

De Cleansing Oil van hannah is een unieke, milde manier van gezichtsreiniging op basis van natuurlijke oliën. Door de zachte, zuivere samenstelling kan zelfs de meest gevoelige (oog)huid effectief gereinigd worden.

Naast het gebruik van een Cleansing Oil en bijpassende lotion, heeft de huid behoefte aan een regelmatige dieptereiniging om stralend, fris en zuiver voor de dag te komen. Zeker wanneer je last hebt van irritaties of een gevoelige huid. Dan biedt hannah Cleansing Clay de uitkomst!

Hoe verzorg je een gevoelige huid?
Het is van belang dat deze huid allereerst in balans gebracht wordt. 


Touch Family
De Touch of Silk en Fixing Touch zijn de beste keuzes uit deze lijn voor een gevoelige huid. Afhankelijk van je wensen kies je de perfecte finishing touch voor jouw huid.

Droge huid

Created with Sketch.

Een droge huid heeft het natuurlijk vermogen om goed te functioneren verloren en kan daardoor ruw, trekkerig en onprettig aanvoelen. Gerichte dagelijkse huidverzorging kan ervoor zorgen dat de natuurlijke beschermlaag van je huid zich herstelt.

Hoe ontstaat een droge huid?

Een droge huid ontstaat door een verstoorde huidbarrière. Doordat er niet voldoende huidvetten worden aangemaakt, kan de huid haar vochtvoorraad niet voldoende op peil houden. Hierdoor kan de huid uitdrogen.

Hoe herken je een droge huid?
Een droge huid kun je herkennen aan één of meerdere van de volgende verschijnselen:

 • Gevoeligheid van de huid doordat er te weinig huidvet wordt geproduceerd
 • De huid voelt gespannen en/of ruw aan
 • Een geïrriteerde, rode of schilferige huid
 • Zichtbare lijntjes op de huid, ook wel droogtelijntjes genoemd
 • Poriën die haast niet zichtbaar zijn


Hoe reinig je een droge huid?
Kies bij het reinigen van een droog gezicht voor een mild reinigingsproduct die je huid niet uitdroogt.


Hoe verzorg je een droge huid?
Het op peil houden van de NMF Factor (vochtbalans) en aanvullen hiervan is bij een droge huid van belang. Kies daarom voor een voedende crème die het natuurlijk herstellend vermogen van de huid ondersteunt. Ook een SPF factor om de huid te beschermen tegen schadelijke uv-straling en daarmee tegen huidveroudering is van belang.

Afhankelijk van je wensen kun je vooraf een product uit de Red Line kiezen en als finishing touch een product uit de Touch Family.

Wat is het verschil tussen een droge en vochtarme huid?
Een droge huid heeft een tekort aan vocht én vet. Een vochtarme huid heeft alleen een tekort aan vocht. Crèmes voor een droge huid blijven op een vochtarme huid liggen en trekken vaak niet goed in, omdat ze te vet zijn voor een vochtarme huid.

Vochtarme huid

Created with Sketch.

Gebrek aan vocht in de huid kan een belangrijke oorzaak zijn van huidproblemen. Een vochtarme huid kenmerkt zich door een tekort aan vocht in de huid. Dit is een groot verschil met een droge huid, waarbij er een tekort bestaat aan vet/talg in de huid. 

Hoe ontstaat een tekort aan vocht in de huid?

Een vochtarme huid is een huidconditie die ontstaat door een (tijdelijk) verstoorde huidbarrière; er verdampt te veel vocht uit de huid. Dit kan verschillende oorzaken hebben:

 • De huid bevat onvoldoende stoffen die vocht kunnen vasthouden.
 • Vochttransport uit de diepere huidlagen naar het huidoppervlak is traag.
 • Verdamping van vocht uit de huid is te groot waardoor vocht niet in de huid blijft.


Hoe herken je een vochtarme huid?

Een vochtarme huid voelt trekkerig aan. Door een tekort aan vocht is de huid minder soepel en verliest het haar beschermende werking. Er ontstaan sneller rimpeltjes en droogtelijntjes. Bij de vochtarme huid is wel sprake van voldoende vet. Daarin onderscheidt dit huidtype zich van de droge huid. De vochtarme huid heeft intensief hydraterende verzorging nodig om de vochtbalans te verbeteren en huidveroudering tegen te gaan.

Hoe reinig je een vochtarme huid?

Een goede reiniging is essentieel. Alleen een schone huid is in staat de werkzame stoffen uit verzorging voor de vochtarme huid goed op nemen. Reinig de huid met een milde reiniger die de vochtbalans niet aantast.


Hoe verzorg je een vochtarme huid?
Een vochtarme huid kan verergeren door verkeerd gebruik van cosmeticaproducten, té agressieve reinigers of scrubs, airconditioning, verwarming óf veelvuldig (en te heet!) douchen. Belangrijk is om de vochtbalans te herstellen en de huid goed te hydrateren.

Afhankelijk van je wensen kun je vooraf een product uit de Red Line kiezen en als finishing touch een product uit de Touch Family

Vette huid

Created with Sketch.

Een vette huid is vaak een rechtstreeks gevolg van een verhoogde talgproductie. Een vette gezichtshuid kan erg vervelend zijn, zeker wanneer het zich uit in puistjes, mee-eters of een glimmend gezicht. Met de juiste huidverzorging kun je een vette huid of een glimmend gezicht voorkomen.

Hoe ontstaat een vette huid?

Een vette huid kan verschillende oorzaken hebben. Het kan aanleg zijn, verkeerde voedingsmiddelen, maar ook de hormonale veranderingen zoals schommelingen tijdens de pubertijd, gebruik van anticonceptie of zwangerschap kunnen bijdragen aan een vette huid. Een vette huid vertoont vaak onzuiverheden. Dit wordt veroorzaakt door een te hoge talgproductie waardoor de huid niet in staat is de overvloed aan talg te verwerken. De poriën zijn verwijd en raken snel verstopt. Zo kunnen puistjes of mee-eters gemakkelijk ontstaan.

Hoe reinig je een vette huid?
Een goede reiniging is erg belangrijk voor een vette huid. Kies geen agressieve zeepproducten. Deze stimuleren de talgklieren juist extra waardoor de huid nog vetter wordt. Reinig een vette huid zowel in de ochtend als avond met een mild- in water oplosbaar- reinigingsproduct in combinatie met een passende lotion.


Hoe verzorg je een vette huid?

Het is belangrijk de vette huid in balans te brengen. Verzorg je huid bij voorkeur niet met producten die de huid uitdrogen of irriteren. Ze geven je in eerste instantie het gevoel dat ze de huid helpen maar op de lange termijn verergeren dergelijke producten een vette huid. 

Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor een finishing touch met een Brilliant Touch of Touch of Colour.


Rijpe huid

Created with Sketch.

Het natuurlijke proces van huidveroudering wordt intrinsieke veroudering genoemd. Intrinsieke veroudering ontstaat naarmate de jaren verstrijken en resulteert in een vertraagde celvernieuwing en een verminderde collageenproductie. De hoeveelheid elastine, een huidversterkend eiwit, neemt af en de functie van de zweet- en olieklieren vermindert. Het gevolg: een dunnere huid met zichtbaar minder volume.

Hoe ontstaat een rijpe huid?
Het ontstaan van huidveroudering is afhankelijk van verschillende factoren. De huid kan sneller verouderen door genetische factoren, maar huidveroudering kan ook later intreden door bijvoorbeeld genetische aanleg voor een vettere huid.

Maar, goede genen of niet; vroeg of laat veroudert elke huid. Huidveroudering is een natuurlijk proces dat kan worden versterkt door externe factoren.

 • UV straling
 • Roken
 • Stress
 • Alcoholgebruik


Hoe herken je de rijpere huid?

De rijpere huid herken je door een gebrek aan elasticiteit en volume. Rimpels en fijne lijntjes zijn zichtbaar en de huid voelt minder strak aan. De huid voelt droog en toont een gebrek aan stevigheid. Ook kunnen er ouderdomsvlekken ontstaan waardoor de huid minder egaal oogt.

Hoe reinig je een rijpe?
Om huidveroudering tegen te gaan is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen.


Hoe verzorg je een rijpe huid?
Let bij een crème voor de rijpere huid op werkzame ingrediënten die een positieve invloed hebben op de tekenen van huidveroudering. De rijpe huid dient goed te worden beschermt door middel van de juiste zonbescherming. 

Afhankelijk van je wensen kun je een product kiezen uit de Touch Family als perfecte finishing touch in jouw huidverbeterende routine.


Befaamde hannah bindweefselmassage
Om het effect van je huidverbeterende producten aanzienlijk te vergroten kun je de bindweefselmassage in kuurverband boeken. De hannah Bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verbetering van de huidstructuur, reductie van blokkades en het verstevigen van het bindweefsel. Door de hannah Bindweefselmassage wordt de bloedcirculatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Voor meer informatie over deze huidverbeterende massage klik hier.

Gecombineerde huid

Created with Sketch.

Bij de gecombineerde huid is de huid uit balans, waardoor je gezicht twee verschillende huidtypes heeft. Vaak worden de wangen gekenmerkt door een droge huid, terwijl de T-zone (voorhoofd, kin en neus) juist vettig is. De poriën op je voorhoofd, kin en neus zijn vaak groter dan de poriën op je wangen. Grotere poriën kunnen ook sneller verstopt raken, met mee-eters of ontstekingen tot gevolg. Tevens kan er sprake zijn van een vochtarme - vette huid. De juiste huidverzorging is belangrijk om de balans van je huid te herstellen.

Oorzaken gecombineerde huid

De oorzaken van een gecombineerde huid kunnen per persoon verschillend zijn. Zo kan bij de één erfelijkheid een rol spelen, terwijl bij de ander de oorzaak ligt in het gebruiken van te agressieve huidverzorgingsproducten. Wat de oorzaak ook is voor een gemengde huid bij jou, houd hiermee rekening bij het kiezen van je producten.

Hoe reinig je een gecombineerde huid?
Een goede reiniging is altijd erg belangrijk en de juiste producten kiezen is dan ook essentieel.


Hoe verzorgd je een gecombineerde huid?
Bij de gecombineerde huid is het kiezen van de juiste verzorgingsproducten erg belangrijk, omdat je met twee verschillende huidtypes te maken hebt. Product tips bij het verzorgen van de gecombineerde huid lees je hieronder.

Voor de perfecte finishing touch kun je afhankelijk van je wensen een product kiezen uit de Touch Family.

Wist je dat?
Maar liefst 40% van al het water in je lichaam, in je huid zit.