Time for a DETOX 

En dan hebben we het niet over één of andere sapkuur, maar over een detox voor je huid!

De Cleansing Clay van hannah skin improvement zorgt voor een intensieve dieptereiniging van de huid door de opname van afvalstoffen, onzuiverheden en overtollig talg. Een echte aanrader dus!

DETOX voor je huid

Je huid detoxen (ontgiften) kan ervoor zorgen dat je huid mooier en gezonder wordt. Je huid is je grootste orgaan, dus hoe je eet en leeft bepaalt voor een groot deel hoe je huid eruit ziet. Maar hoe krijg je nou een mooie huid? En wat kun je daarvoor het beste eten? In deze blog ga ik je daarover vertellen.

Het allerbelangrijkste van detoxen, is het ontgiften van het lichaam. Door bepaalde voeding te laten staan of juist toe te voegen, krijgt het lichaam de kans om afvalstoffen af te breken, waardoor ontstekingen in het lichaam en aan de huid worden tegengegaan.

Say no to sugar!
Vijand nummer 1 onder de voeding is en blijft suiker en dan met name geraffineerde suiker (hier zijn alle nuttige voedingstoffen uit weggezuiverd). Het eten van suiker zorgt voor een hele stroom aan chemische reacties in het lichaam, waaronder ‘glycatie’. Bij glycatie hecht suiker zich aan de gezonde cellen in het lichaam, waardoor deze beschadigd raken. Vroegtijdige huidveroudering is hiervan het resultaat. Naast schadelijke Uv-straling is glycatie zelfs één van de schadelijkste processen voor de huid. Daarnaast zorgt suiker voor een verhoogd insulineniveau, waardoor ontstekingen in zowel het lichaam als in de huid ontstaan.

Eet zuiver en onbewerkt.
Kies (als je dan toch niet van vlees kunt afblijven) voor onbewerkt vlees. Bewerkt vlees wordt getransformeerd door het te zouten, roken, drogen, fermenteren of door er conserveringsmiddelen aan toe te voegen. De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat bewerkte vleesproducten een negatieve invloed hebben op je gezondheid en daarmee dus ook op de kwaliteit van je huid. Probiotica. Probiotica zijn levende kleine organismen, oftewel “goede” bacteriën die een positieve uitwerking hebben op de gezondheid van de mens en dan met name op de darmen. Aangezien de darmen in direct verband staan met de huid, is het eten en/of drinken van probiotica een goede toevoeging om je huid gezond en stralend te houden.

Cleansing Clay van hannah
Detox je huid met de cleansing clay van hannah. De cleansing clay is een uniek, diep reinigend ‘detoxmasker’ met twee uitzonderlijke rijke kleisoorten, te weten kaolien en bentoniet. Kaolien; werkt absorberend en trekt gifstoffen en oneffenheden uit de huid. Tevens is deze kleisoort rijk aan mineralen, ijzer, magnesium, calcium, natrium en zink. Bentoniet; een roze kleisoort van vulkanische oorsprong, rijk aan o.a. humuszuren, natrium en meer dan 70 sporenelementen. Hiermee krijgt je huid op een zachte en milde wijze een intensieve ‘detox-behandeling’. Dankzij de synergetische combinatie van beide 100% natuurlijke kleisoorten wordt de huid effectief gezuiverd, door de opname van afvalstoffen, onzuiverheden en overtollig talg. Tegelijkertijd wordt de huid door het masker geactiveerd, middels het laten vrijkomen van zuurstof in de cellen.